SDE

Налагодження співпраці у сфері розвитку військового душпастирства

20 листопада 2008
Друк E-mail
Днями референт відділу Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України о. Любомир Яворський провів робочу зустріч з Головним військовим капеланом Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ о. Іваном Гнатівим в м. Дрогобич. Її ціллю було налагодження співпраці у сфері розвитку військового душпастирства між військовим відділом Патріаршої курії у Києві та військовими капеланами Самбірсько-Дрогобицької єпархії.


Розпочався даний захід Божественною Літургією у гарнізонному військовому храмі Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У Літургії брали участь військові та миряни. З проповіддю до вірних звернувся о. Любомир, який зокрема відзначив: «Важливим в християнському житті є побачити поруч себе брата свого і у всякий спосіб старатися бути йому підтримкою і опорою, особливо це важливо у військових формуваннях, коли кожен військовий є в однакових умовах життя. А роллю військового капелана є не навернути військовослужбовця, а бути для нього товаришем і допомогти побачити у кожному ближньому свого брата”.

Після Літургії отець Іван Гнатів ознайомив представника відділу з організацією своєї душпастирської праці у військовій частині та подякував за співпрацю зі сторони відділу.

На завершення зустрічі о. Любомир подякував головному військовому капелану Самбірсько-Дрогобицької єпархії за ефективну співпрацю з військовим середовищем.

Джерело: сайт УГКЦ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою
Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори